News - Ethereum ICO whale awakens after 8 years of deep sleep

By Ted Maas

Ethereum ICO whale awakens after 8 years of deep sleep

Een lang slapende whale die meedeed met de oorspronkelijke Ethereum-ICO is na 8 jaar ontwaakt en begonnen met het overmaken van zijn Ethers. Dat blijkt uit data van de blockchainverkenner Etherscan.

Volgens de data ontving de investeerder in 2015 ongeveer 8.000 ETH, destijds voor de prijs van 0,31 Amerikaanse dollar per Ether. De huidige equivalente waarde van deze investering is nu meer dan 15 miljoen US dollar.

Na zijn ICO-activiteit gebeurde er lange tijd niets met de mysterieuze gebruiker totdat hij op 27 mei één ETH naar een andere wallet overmaakte. Een minuut later maakte de walvis de resterende 7.999 ETH over naar een nieuw wallet-adres. Sommige Twitter-gebruikers vermoeden een verandering van hardware wallet – wellicht dankzij Ledger's controversiële nieuwe Recover update.

Met zijn eigen tokenverkoop in 2015 creëerde Ethereum een ware ICO-bubbel in de daaropvolgende crypto bull run van 2017. Deze hype zorgde voor veel ICO’s waarbij de bubbel vrij snel barstte, gecombineerd met dalende koerzen.

Download the Anycoin App

Finally, a crypto app for everyone!

Check it out