News - Mr. Beast: Populairste YouTube-ster verdacht van crypto-oplichting

By Ted Maas

Mr. Beast: Populairste YouTube-ster verdacht van crypto-oplichting

Mr. Beast, de grootste YouTube-ster met 320 miljoen volgers, wordt nu beschuldigd van mogelijke crypto-oplichting. Volgens on-chain analist SomaXBT zou de influencer verschillende dubieuze cryptoprojecten hebben gepromoot en investeerders hebben opgelicht.

De beschuldiging luidt dat Mr. Beast betrokken was bij een klassiek "pump and dump"-schema. Hij zou tokensales hebben gepromoot waarin hij zelf investeerde, om vervolgens zijn tokens op het hoogtepunt te verkopen. Veel van deze projecten, zoals PMON, Splyt, SHOPX en Virtue Poker (VPP), hadden een zeer lage marketcap.

De meeste van deze projecten zijn inmiddels met 90 procent in waarde gedaald. Naast Mr. Beast werden ze ook gepromoot door andere crypto-influencers zoals Lark Davis en CryptoBanter. De analyse van SomaXBT is gebaseerd op een wallet die door Arkham Intelligence aan Mr. Beast wordt gekoppeld en op zijn berichten op social media.

Bekende personen en influencers komen in de cryptowereld vaker in opspraak vanwege dubieuze praktijken. Recentelijk werd ook worstelster Hulk Hogan beschuldigd van soortgelijk gedrag.

Download the Anycoin App

Finally, a crypto app for everyone!

Check it out