News - SEBA and SGKB enable customers to trade Bitcoin and Ethereum

By Luc Vesters

SEBA and SGKB enable customers to trade Bitcoin and Ethereum

Bitcoin gaat rond in het Zwitserse kanton St. Gallen. Dankzij een partnerschap tussen SEBA Bank en de St.Galler Kantonalbank (SGKB) kunnen klanten van de financiële instelling investeren in cryptocurrencies.

In eerste instantie is de handel beperkt tot Bitcoin en Ethereum. Investeringen in andere cryptocurrencies zijn op verzoek ook mogelijk. De dienst is momenteel echter alleen beschikbaar voor geselecteerde klanten. Het is nog onduidelijk wanneer en of de dienst beschikbaar zal zijn voor alle klanten.

"De digitale activa zullen volledig worden geïntegreerd in traditionele beleggingen, waardoor SGKB-klanten hun cryptocurrencies naadloos kunnen integreren in hun bestaande portefeuille," aldus het persbericht.

De bewaaroplossing is afkomstig van SEBA Bank, die op deze manier al samenwerkt met andere financiële instellingen. Eind augustus zette de financiële instelling voelsprieten uit richting Zuidoost-Azië, naar Hongkong. Daar heeft de bank een vergunning aangevraagd bij de verantwoordelijke toezichthouder. Goedkeuring wordt verwacht tegen het einde van het jaar.

De Zwitserse Nationale Bank (SNB) is daarnaast ook van plan om een digitale bankmunt (CBDC) voor de groothandel uit te geven.

Download the Anycoin App

Finally, a crypto app for everyone!

Check it out